Čím nahradit pečivo při hubnutí

Ve chvíli, kdy se rozhodneme udělat něco se svou postavou a vydáme se na cestu za redukcí váhy, zamyslí se většina z nás nad otázkou, čím nahradit pečivo, které je při hubnutí často zatracované a označováno za nevhodné. Mnoho lidí si myslí, že je pečivo při hubnutí potřeba ze svého jídelníčku vyškrtnout úplně, což ale není pravda – důležité je hlídat si jeho kvalitu a množství. Pokud chcete zhubnout a dáte si jako přílohu například jeden plátek celozrnného pečiva, pak se na vás vaše tělo rozhodně zlobit nebude. Celozrnné pečivo je navíc bohaté na sacharidy, nutričně hodnotné minerální látky a vitamíny skupiny B.

unspecified

Jestliže si i vy pohráváte z otázkou, čím nahradit pečivo, pokud jste se jej rozhodli nekonzumovat vůbec, pak jsou následující řádky určené právě vám. Zapomeňte na klasiku, která napadne snad každého z nás v podobě brambor, těstovin nebo rýže – my máme úplně jiný nápad! Následující řádky vám prozradí, čím nahradit pečivo pomocí tzv. pseudoobilovin. 

Čím nahradit pečivo a nestrádat

Věřte nebo ne, ale i ve chvíli, kdy se rozhodnete nahradit pečivo jinou alternativou, nebudete muset ve svém jídelníčku strádat. Představíme vám méně známé obiloviny, o kterých toho mnoho lidí prozatím moc neví, ale které rozhodně stojí za pozornost.

  1. Kuskus

    Jedna z nejznámějších příloh vůbec, která se řadí mezi těstoviny. Kuskus se dá připravit na vícero způsobů, díky čemuž máte možnost pochutnat si na této náhradě pečiva pokaždé jinak a tak, jak zrovna budete mít chuť. Drobounká zrníčka si můžete pořídit i v celozrnné variantě, která vašemu tělu navíc dodá i energii, vitamíny a velké množství vlákniny.

  2. Jáhly

    Na jáhly již dávno před námi sázely naše babičky a rozhodně věděly proč – v jáhlech se skrývá spousta zdraví prospěšných látek. Navíc je o nich známo, že obsahují minerální látky – železo, zinek, hořčík a draslík. Kromě zmíněného obsahují i vitamíny skupiny B, které se účastní řady nervových pochodů v lidském těle.

  3. Cizrna

    Na bílkoviny hodně bohatá cizrna je další možností, která ve vašem jídelníčku může plnohodnotně nahradit pečivo. Lze jí přimíchat jak do salátů, tak z ní lze připravit i chutnou a zdravou kaši. Fantazii se meze nekladou a záleží jen na vás, jakým způsobem si cizrnu připravíte.